U bent hier

De testkaravaan. Hier vind je alle info.

Wat is het?

Het provinciebestuur Limburg startte vanaf de lente 2016 met een nieuwe woon-werkcampagne: "De testkaravaan komt naar jouw bedrijf!". Ook dit jaar gaan we verder met de campagne.

De testkaravaan biedt een brede waaier aan duurzame vervoermiddelen aan die werknemers van de ingeschreven ondernemingen gedurende een tweetal weken gratis kunnen uitproberen op hun woon-werktraject. De nadruk ligt op de meest duurzame verplaatsing nl. fietsen. Werknemers hebben de keuze uit klassieke fietsen, elektrische fietsen, elektrische vouwfietsen, elektrische bakfietsen en fietskarren. Om het plaatje te vervolledigen zijn er ook probeerpassen van de NMBS en De Lijn ter beschikking. Ook pasjes voor het ontlenen van een Blue-bikefiets ontbreken niet. Vinden werknemers hiertussen hun gading nog niet, dan promoten we nog het carpoolen. Combinaties zijn uiteraard ook mogelijk: bijv. het openbaar vervoer met een Blue-bikefiets of een (elektrische) fiets met een fietskar. Aan jou de keuze!

Voor wie?

De testkaravaan trekt door Limburg waardoor alle Limburgse ondernemingen met meer dan 50 werknemers de kans krijgen om in te schrijven. Deelnemen aan de campagne kan een eerste of een extra stap betekenen in het “verduurzamen” van het woon-werkverkeer binnen je onderneming.

Denk je eraan om de duurzame weg in te slaan of ben je al bezig en weet even niet meer wat je nog kan doen? Dan kun je steeds beroep doen op Mobidesk Limburg. Door een analyse van het woon-werkverkeer binnen je onderneming heb je voldoende informatie in handen om gerichte acties te ondernemen. Het verzamelen van deze gegevens kan aan de hand van een speciaal door de provincie ontwikkelde tool: de Mobitool.

Daarnaast ondersteunt Mobidesk Limburg je bij het indienen van een Pendelfondsdossier waarbij tot 50% van bepaalde gemaakte mobiliteitskosten kan terugkrijgen.

Neem gerust even contact op:

Mobidesk Limburg dienst Mobiliteit en Routenetwerken
Iessa Kalaai

t  011 23 83 83
e  mobidesk@limburg.be
www.limburg.be/mobidesk

Welke zijn de testperiodes?

We voorzien 10 testperiodes in 2017 waarbij telkens 1 tot maximum 3 à 4 bedrijven gebruik kunnen maken van de vloot. Je kunt bij de inschrijving aangeven welke periode je voorkeur heeft. In de mate van het mogelijke houden wij daarmee rekening. Je zal merken dat er tussen de inschrijvingsperiodes een week geen ontlening mogelijk is (behalve tussen de eerste en tweede periode). De reden hiervoor is dat we deze week gebruiken om logistiek en technisch (bijv. nazicht/onderhoud van de vloot) alles in orde te brengen voor de volgende ontleningsperiode.

De testperiodes:

Periode 1 = vrijdag 18/4 tot 28/4
Periode 2 = maandag 8/5 tot vrijdag 19/5
Periode 3 = maandag 29/5 tot vrijdag 9/6
Periode 4 = maandag 19/6 tot vrijdag 30/6
Periode 5 = maandag 10/7 tot vrijdag 20/7
Periode 6 = maandag 31/7 tot vrijdag 11/8
Periode 7 = maandag 21/8 tot vrijdag 1/9
Periode 8 = maandag 11/9 tot vrijdag 22/9
Periode 9 = maandag 2/10 tot vrijdag 13/10
Periode 10 = maandag 23/10 tot vrijdag 3/11

Hoe kan een werknemer inschrijven?

Inschrijven voor de testkaravaan kan enkel als je werknemer bent van een deelnemend bedrijf.
Je kunt je inschrijven voor het testen van een nieuw vervoermiddel via deze reservatiepagina.

Pendel je al duurzaam en heb je geen behoefte aan een ander vervoermiddel? Schrijf je dan ook in, want je maakt kans op een prijs uit de prijzenpot.

Wat kost het?

Deelnemen aan de campagne is volledig gratis voor zowel de werkgever als de werknemers.

Als werknemer je gegevens raadplegen?

Vrouw met bakfietsAls deelnemer heb je een eigen profielpagina die je zelf kunt aanpassen en aanvullen. Je krijgt er de kans om jouw ervaringen over de testkaravaan met je collega’s te delen, je autoverslaafde collega uit te dagen tot de test …

Je bereikt je profielpagina als je ingelogd bent.

Let wel: alvorens je kunt inloggen, moet je je eerst inschrijven voor de campagne.

Vervoermiddelen

Werknemers kunnen kiezen uit een hele reeks van vervoermiddelen: klassieke fietsen, elektrische fietsen, elektrische vouwfietsen, elektrische bakfietsen, fietskarren, probeerpassen voor het openbaar vervoer, Blue-Bikes en carpoolmatching.

Meer gedetailleerde info en technische fiches over de fietsen.

Een (elektrische) fiets aankopen na afloop

Ben je na afloop van de campagne geïnteresseerd om een elektrische fiets, bakfiets, vouwfiets of een fietskar aan te kopen, passeer dan zeker even bij je lokale Limburgse fietshandelaar. Met zijn advies koopt je de fiets die perfect bij je past. Vermeld zeker aan de fietsenmaker dat je hebt deelgenomen aan de provinciale campagne “de testkaravaan komt naar jouw bedrijf”. Een aantal fietsenhandelaars voorzien een korting voor deelnemers van de testkaravaan.

De lijst met deelnemende fietsenmaker vind je als deelnemer op jouw login-pagina.