U bent hier

Over ons

Mobiliteit is een belangrijke factor, niet enkel in het bedrijfsbeleid van ondernemingen maar ook in het dagelijkse leven van werknemers. Daarom zet het Provinciebestuur Limburg dagelijks in op allerlei projecten om ieders mobiliteit zo aangenaam, veilig en duurzaam mogelijk te houden.
Deels door campagnes en infrastructurele projecten, anderzijds door het Provinciaal Mobiliteitspunt: Mobidesk Limburg.

Testkaravaan Limburg

Dienst Mobiliteit en Routenetwerken
Johny Vanhove

t  011 23 83 21
e  testkaravaan@limburg.be

Mobidesk Limburg

Mobidesk Limburg verleent ondernemingen, werknemers en werkzoekenden (via samenwerking met VDAB) gratis ondersteuning en advies op vlak van woon-werk- en dienstverplaatsingen.

Doel hierbij is:

  • De bereikbaarheid van de ondernemingen te vrijwaren
  • Limburg zoveel mogelijk filevrij houden
  • Duurzame verplaatsingen te stimuleren

Meer info:

Mobidesk Limburg • Dienst Mobiliteit en Routenetwerken
Iessa Kalaai

t   011 23 83 83
e   mobidesk@limburg.be

website Mobidesk

Mobitool

Hoe breng je als werkgever je bereikbaarheid in beeld, hoe komen je werknemers naar het werk en wat zijn de potentiële mogelijkheden zowel financieel als bereidheid van de werknemers. Het lijkt moeilijker dan het is.
Het Provinciebestuur ontwikkelde hiervoor de Mobitool. Een digitale manier om een degelijke mobiliteitsanalyse van je onderneming uit te voeren met de mogelijkheid om simulaties uit te voeren om na te gaan of een geplande nieuwe maatregel haalbaar is. Het toepassen van de Mobitool binnen jouw onderneming is gratis. Voor de Mobitool neem je contact op met Mobidesk Limburg.

De provincie zit niet stil…

…en we laten het verkeer ook niet stilvallen in Limburg. Zo investeren we jaarlijks ongeveer 2 miljoen euro in de aanleg en het verbeteren van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, zijn we volop bezig met het uitwerken van de fietssnelwegen in Limburg, voorzien we mobiliteitseducatieve materialen voor scholen, subsidiëren we verkeersveilige en duurzame schoolprojecten, …

Lees er alles over op de website van de provincie Limburg.