U bent hier

Vervoermiddelen

80 elektrische fietsen

grijze elektrische fiets met middenmotor van het merk jools bikes

De elektrische fiets geeft je een duwtje in de rug. Zo kun je gemakkelijk langere afstanden (bijvoorbeeld een woon-werktraject van 10 km) overbruggen zonder bezweet toe te komen op je werkplek.

Er zijn verschillende niveaus van ondersteuning, van "eco" (weinig ondersteuning) tot "turbo" (meeste trapondersteuning). Je kunt de ondersteuning ook uitschakelen (bijvoorbeeld in een afdaling). Start vanuit de kleinste ondersteuning. De testfiets (merk: Jools Bikes) beschikt over een overzichtelijk computerdisplay waarop je onder meer de gekozen trapondersteuning, de afgelegde afstand, je snelheid en de resterende energie kunt aflezen. Via een adapter kun je de batterij gemakkelijk opladen als je thuis arriveert. De stille, krachtige motor is een Bafang middenmotor.

Vergeet de associatie met bejaarde fietsers en ontdek de elektrische fiets voor jouw woon-werktraject. Vooral voor afstanden langer dan 5 km is deze fiets uitermate geschikt. Je kunt de e-fiets alleen lenen voor je volledige woon-werkafstand. Je krijgt ondersteuning tot maximaal 25 km/uur. Reserveer snel deze superfiets!

Bekijk ook even een informatief filmpje over de elektrische fiets.

Bekijk hier de technische fiche (.pdf)

 

5 klassieke fietsen

De gewone fiets is zonder meer een klassieker! Fietsen naar het werk levert je vele voordelen. Je werkt aan je conditie zonder dure fitnessabonnementen noch tijdverlies. Je spaart geld en je bent lief voor het milieu. We hebben de fiets uitgerust met handige fietstassen waardoor je voldoende kunt vervoeren, bijvoorbeeld als je boodschappen wil halen na je werk.

De testfiets is bovendien uitgerust met een verende voorvork en rijdt soepel. Dankzij de naafdynamo hoef je niet harder te trappen.

We stellen 5 fietsen ter beschikking. Je kunt die ook combineren met een fietskar om je kinderen vlot mee te vervoeren. Reserveer je fiets meteen.

De fiets, een logische klassieker!

5 elektrische bakfietsen

retro elektrische bakfiets van het merk cruiser long cargo nn2

Je hebt je auto nodig om de kinderen met hun boekentassen op school te krijgen, niet? Helemaal niet! Zeker niet met een handige elektrische bakfiets (merk: Cruiser Long Cargo Steps NN2). Test gedurende twee weken onze elektrische bakfietsen en merk dat het zo zeker zo leuk is. Je kunt zelfs een tussenstop bij de supermarkt inlassen.

De motor is er eentje van Shimano: de Shimano steps middenmotor met een groot vermogen van 418 Wh (36V , 11,6 Ah). De accur monteer je aan de achterkant van de bak (2.550g) en je kunt ze 1000 maal opladen zonder noemenswaardige slijtage. Volledig opladen neemt ongeveer 4 uur in beslag.

Onze elektrische bakfietsen zijn echte lichtgewichten en fietsen uiterst wendbaar. We hebben er 5 in de aanbieding. Wees er dus snel bij!

Wedden dat je kinderen al helemaal verkocht zullen zijn?

Bekijk hier de technische fiche (.pdf)

4 fietskarren

blauwe fietskar met buggywiel van het merk thule

De fietskar (merk: Thule Coaster XT) raakt stilaan meer ingeburgerd op straat. Zo'n karretje is een handige manier om je kinderen mee te vervoeren, op weg naar je werk. Het type fietskar dat we voor jou kozen om te testen biedt bovendien extra bagageruimte en de mogelijkheid om die te gebruiken als buggy. Een vlaggetje doet de fietskar nog meer opvallen in het verkeer.

Je kinderen zullen het reuze vinden om mee te rijden. Weinig plaats om de fietskar te stallen? Geen probleem, want je kunt de kar opvouwen.

We stellen 4 exemplaren ter beschikking. Wees er snel bij!

Bekijk de technische info op de website van Thule.

6 elektrische vouwfietsen

donkergrijs zwarte elektrische vouwfiets met middenmotor van het merk Tern

De elektrische vouwfiets (merk: Tern e-link) gebruiken voor je woon-werktraject is een logische keuze in combinatie met de trein of bus. Voortaan hoef je je niet meer te bekommeren over je voor- of natraject of stalling voor je fiets, want je vouwfiets reist met je mee. De elektrische vouwfiets fietst bovendien licht en snel. Je zult ervan versteld staan!

Wees snel en reserveer een elektrische vouwfiets.

In dit korte filmpje leer je de fiets vouwen. Meer info over de vouwfiets vind je op de website van Tern.

Blue-Bike abonnementen

Foto Blue bike'Na de trein verder met de fiets'.

Blue-bike is een deelfietsensysteem aan de Belgische treinstations. Eens je Blue-bike kaart op zak (10€/jaar) kan je op alle locaties volledig automatisch en 24/24 een comfortabele stadsfiets meenemen. Je houdt je kaart voor de kaartlezer en klaar: de Blue-bike zal de jouwe zijn tot je weer terugkeert naar het station. Je krijgt maandelijks je rittenoverzicht en je betaalt je ritten achteraf. De standaard ritprijs is € 3 / 24 uur maar er zijn al heel wat steden en gemeenten die in samenwerking met de Vlaamse Overheid Blue-bike gratis of aan € 1 aanbieden. In Limburg heb je voor de eerste 24 uur je Blue-Bike gratis in Hasselt en aan € 1 in Genk. Sint-Truiden hanteert het standaard tarief van € 3 voor 24 uur.

Blue-bike maakt het mogelijk de laatste kilometers na de trein snel en gemakkelijk af te leggen. Op de trein kan je werken of ontspannen en het fietstochtje maakt dat je fris arriveert. Blue-bike kan zowel voor zakelijk als vrijetijdsgebruik ingezet worden. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld derde betaler zijn voor hun personeel: zo kan het personeel files vermijden, op de trein werken en hun conditie verbeteren. Blue-bike is 100% fiscaal aftrekbaar.

Nog interessant om weten is dat je met 1 kaart telkens tot 2 Blue-bikes tegelijkertijd kunt ontlenen. Alle informatie vind je op www.blue-bike.be.

  Blue-bike afbeelding

Reserveer hier je tijdelijk Blue-Bike abonnement.

Probeerpassen trein

Foto man met plooifietsIs je woon-werkafstand te groot om te fietsen? Probeer dan eens de trein. Je zult ervan versteld staan hoe snel je ter plaatse bent. Intussentijd kun je op je gemak de krant of een spannend boek lezen. Stress door aan bumper aan bumper aan te schuiven? Met de trein kom je ontspannen toe op je bestemming.  

We hebben voor jou probeerpassen gereserveerd waarmee je de trein voor jouw woon-werktraject kan uittesten. Ligt het station niet meteen bij je thuis/werkplek? Geen probleem, je kunt ook gratis een Blue bike, vouwfiets of bus/tramkaart aanvragen.

Bereken alvast je route met de trein.

Reserveer hier je probeertickets.

Probeerpassen bus

Afbeelding de lijnGeen zin om te fietsen? Misschien is de bus wel iets voor jou!

Of je kunt de bus nemen na een treinrit tot op je eindbestemming.

 

We hebben voor jou probeerpassen gereserveerd waarmee je de bus/tram voor jouw woon-werktraject kan uittesten.

Bereken alvast je route met de bus of de tram.

Reserveer hier je probeertickets.

Carpooling

Foto carpoolGeen mogelijkheid om te fietsen of het openbaar vervoer te nemen? Dan kun je nog altijd besparen op je dure brandstofkosten door samen te rijden met een collega. Deel je autorit en halveer je autokosten!

Misschien heb je al altijd willen meerijden naar het werk? Wie weet ben jij die sympathieke collega die een paar plaatsjes kan aanbieden aan streekgenoten?

Weg met die eenzame autoritten! Kies voor carpooling.